МАРТ 2016.

Oпштинска смотра рецитатора је одржана 28. марта 2016. године у Градској библиотеци “Милован Видаковић“ Сопот. Наша школа је већ традиционално учесник овог такмичења и наши ученици су и ове години били веома успешни. На овогодишњој смотри представљали су нас следећи ученици: Снежана Адамовић, ученица одељења Па-13; Милица Маринковић, ученица одељења Тт-24 ; Младен Милошевић, ученик одељења Тт-44.
Прво место је освојио Младен Милошевић, овом приликом говорио је песму “ Уображење“ коју је написао Раде Драинац. Овим резултатом Младен Милошевић се пласирао на Градску смотру рецитатора под називом „ Песниче народа мог“ која ће бити одржана у Београду 17. априла 2016. Трећу награду je освојила Милица Маринковић, такође наша ученица, она је говорила песму Душана Васиљева „Плач матере човекове“, а Снежана Адамовић се представила песмом Владислава Петковића Диса “Први загрљај“.

20160328_125406

Одлуку је донео стручни жири којим је руководила Живка Маричић, а у жирију су били и Миле Јовановић и Драгана Лалић. Критеријуми према којима је стручни жири вредновао рецитаторе су избор песме примерен узрасту и полу рецитатора, акцентуација и дикција, остваривање мисаоног и емотивног садржаја песме, природност, изражајност и сугестивност рецитовања. Поносно можемо да истакнемо да су сви наши ученици оставили изузетан утисак на све присутне и добили одличне оцене.

На Општинском такмичењу из историје, одржаном 20.03.2016. у Техничкој школи у Младеновцу, нашу школу су представљали ученици ФА12 Арсић Мартина, Сарић Дијана, Максимовић Андреј, као и ученик ПА23 Перишић Лука.
Арсић Мартина и Сарић Дијана су заузимањем 3. места избориле пласман на Градско такмичење из историје, које ће се одржати у Петој београдској гимназији, 16. априла 2016. године.

МАРТ 2015.

Oпштинска смотра рецитатора одржана је 23. марта 2015. године у Градској библиотеци “Милован Видаковић“ Сопот. Наша школа је већ традиционално учесник овог такмичења и наши ученици су и ове години били веома успешни. На овогодишњој смотри представљале су нас четири ученице и то: Тамара Јанић, Фа-22; Јелена Ћирић, Па-23; Милица Маринковић, Т -14 ; Катарина Јанковић, Тт-14. Критеријуми према којима је стручни жири вредновао рецитаторе су избор песме примерен узрасту и полу рецитатора, акцентуација и дикција, остваривање мисаоно емотивних садржаја песме, природност, изражајност и сугестивност рецитовања.
Прво место је освојила Тамара Јанић која је говорила песму Биљане Станојевић „Тамо те нисам водила“ и уједно се пласирала на Градску смотру рецитатора која ће бити одржана у Београду 18. априла 2015. Другу награду освојила је такође наша ученица, Катарина Јанковић, она је говорила песму Владиславе Шимборске „Под истом звездом“.

На Општинском такмичењу из историје, које је одржано у Гимназији Младеновац у суботу, 21. марта 2015., ученица Е21 Дикановић Милица је освојила треће место и тиме се пласирала на Градско такмичење које ће се одржати у Београду током априла месеца.

На градском такмичењу у спортској гимнастици, одржаног 21. марта 2015. године у Беогаду, наша школа је освојила друго место у екипној конкуренцији. На такмичењу школу су представљале Милановић Николија (Е11), Вуковић Гордана (ТТ44) и Алијевић Марија (ТТ44). Овим резултатом ученице су се пласирале на међуокружно такмичење које ће се одржати у Новом Саду 22. априла 2015. године.

Школско такмичење рецитатора одржано је у свечаној сали школе 20. марта 2015. Учествовало је десет ученика првог и другог разреда. Поезија коју су наши ученици говорили је разноврсна, бирали су углавном  модерну поезију, али и поезију најпознатијих песникиња као што су Десанка Максимовић и Весна Парун. У жељи да истакнемо и на сваки начин афирмишемо труд и рад свих љубитеља лепог говорења стихова, навешћемо имена свих учесника као и имена ауторки чије су стихове говорили. Учесници школског такмичења рецитатора су:

-Милена Михајловић, Па-13, Десанка Максимовић „Пролећна песма“
-Јована Николић, Фа-12, Вера Приможић „ Догодићу се“
-Јелена Ћирић, Па-23, Весна Парун „ Молитва“
-Невена Стевановић, К-25 , Десанка Максимовић „Људска комедија“
-Милица Маринковић, Тт-14, Биљана Станојевић „Обичним речима речено“
-Аница Максимовић, Е-21 , Десанка Максимовић „ Слово о љубави“
-Марија Лазић, Тт-14, Биљана Станојевић „Невидљива“
-Катарина Јанковић, Тт-14, Вислава Шимборска „ Под истом звездом“
-Тамара Јанић, Фа-22, Биљана Станојевић „ Тамо те нисам водила“
-Емилија Васић, Па-13, Десанка Максимовић „Крвава бајка“

Такмичењу су присуствовали и њихови другови и родитељи. Жири у саставу: Љиљана Галић, професор српског језика и књижевности, Аница Савић, професор српског језика и књижевности, Душица Гојковић, професор српског језика и књижевности, Никица Тркуља, психолог школе и Снежана Радучић, професор економске групе предмета, донео је следећу одлуку:

-I место освојила је Тамара Јанић, ученица одељења Фа-22
-II место освојила је Милица Маринковић, ученица одељења Тт-14
-III место освојила је Јелена Ћирић, ученица одељења Па-23
-IV место освојила је Катарина Јанковић, ученица одељења Тт-14

Skolsko takmicenje recitatora

Ове четири ученице ће уједно и представљати нашу школу на Општинској смотри рецитатора.

ФЕБРУАР 2015.

24. фебруара 2015. године је одржано Школско такмичење из енглеског језика. Ученице Кристина Стевановић, Јелена Аничић и Невена Јарановић (ПА43), Јелица Недељковић (ФА42) и Алиса Аџић (ТТ44) су се пласирале на градско такмичење које ће се одржати 15. марта 2015. године у IX београдској гимназији.

Овог месеца је одржано и Школско такмичење у шаху. Постигнути су следећи резултати:Дечаци:

 1. Стевић Марко, ПА43
 2. Павловић Стеван, ПА43
 3. Гмитровић Иван, ФА12

Девојчице:

  1. Вујић Јасна, Е31
  2. Мијаиловић Сандра, Е31
  3. Миленковић Тамара, ФА22

НОВЕМБАР 2014.

Одржане су квалификације у мушкој и женској конкуренцији у бацању кугле. На Школском такмичењу у бацању кугле постигнути су следећи резултати:Дечаци (кугла 5 кг)

   1. Андоновић Стефан, ФА22
   2. Лазић Тодор, К35
   3. Јањић Стефан, ТТ34

Девојчице (кугла 2 кг)

  1. Петровић Софија, К25
  2. Вуковић Гордана, ТТ44
  3. Бабић Исидора, Е11

ОКТОБАР 2014.

Овог месеца је одржано Градско такмичење у стоном тенису. Ученици наше школе Тодор Лазић (К35) и Александар Радаковић (Фа22) су освојили треће место у екипној конкуренцији.