Oпштинска смотра рецитатора је одржана 28. марта 2016. године у Градској библиотеци “Милован Видаковић“ Сопот. Наша школа је већ традиционално учесник овог такмичења и наши ученици су и ове години били веома успешни. На овогодишњој смотри представљали су нас следећи ученици: Снежана Адамовић, ученица одељења Па-13; Милица Маринковић, ученица одељења Тт-24 ; Младен Милошевић, ученик одељења Тт-44.

20160328_125406
Прво место је освојио Младен Милошевић, овом приликом говорио је песму “ Уображење“ коју је написао Раде Драинац. Овим резултатом Младен Милошевић се пласирао на Градску смотру рецитатора под називом „ Песниче народа мог“ која ће бити одржана у Београду 17. априла 2016. Трећу награду je освојила Милица Маринковић, такође наша ученица, она је говорила песму Душана Васиљева „Плач матере човекове“, а Снежана Адамовић се представила песмом Владислава Петковића Диса “Први загрљај“.
Одлуку је донео стручни жири којим је руководила Живка Маричић, а у жирију су били и Миле Јовановић и Драгана Лалић. Критеријуми према којима је стручни жири вредновао рецитаторе су избор песме примерен узрасту и полу рецитатора, акцентуација и дикција, остваривање мисаоног и емотивног садржаја песме, природност, изражајност и сугестивност рецитовања. Поносно можемо да истакнемо да су сви наши ученици оставили изузетан утисак на све присутне и добили одличне оцене.